research & development center
Tervezd a jövő haszongépjárműveit
beágyazott szoftverfejlesztőként a Knorr-Bremse R&D centernél!
research & development center
Tervezd a jövő haszongépjárműveit
beágyazott szoftverfejlesztőként a Knorr-Bremse R&D centernél!
research & development center
Tervezd a jövő haszongépjárműveit
beágyazott szoftverfejlesztőként a Knorr-Bremse R&D centernél!
BEÁGYAZOTT SZOFTVERFEJLESZTŐKÉNT EZ A TE UTAD, HA FONTOS SZÁMODRA
  • a biztonság és a minőség,
  • a támogató és dinamikus környezet,
  • egy stabil, megbízható globális vállalat,
  • a kutatás-fejlesztés és a jövő formálása.
CSATLAKOZZ elhivatott szakértő csapatunkhoz!
MÁSHOL RUTIN. NÁLUNK ALKOTÁS.

Fejlesztéseink mögött egy összetartó műszaki csapat áll.

KEMÉNY MÓNIKA
Project Quality Professional

„Fontos számomra, hogy egy családcentrikus cégnél dolgozom, ahol megkapom a kellő támogatást ahhoz, hogy kiteljesedjek a karrieremben és a magánéletemben egyaránt.”

image
TAMÁS LÁSZLÓ
Agile Practice Manager

„A Knorr-Bremse R&D Center az első olyan munkahelyem, ahol lehetőségem van arra, hogy egy szakértő csapatban kihívást jelentő projekteken dolgozzak, melyeknek eredménye minden emberre hatással van.”

image

Mi, a Knorr-Bremse R&D Centernél, a mindennapi tevékenységeink során hatékony és eredményes együttműködésre törekszünk. Kollégáink ötletei és javaslatai kiemelt fontosságúak projektjeink sikeressége szempontjából, így teremtve meg az egyén és a szervezet folyamatos fejlődését.

Dolgozz velünk beágyazott szoftverfejlesztőként és járulj hozzá Te is a biztonságosabb jövőhöz!

A Knorr-Bremse R&D Centerben az alkotás élménye mellett, számos béren kívüli juttatással is várunk Téged.
Mi vár még rád a knorr-bremse r&d centernél a belépés után?
Mentor Dedikált mentor
Jármű A jövő kamionjait, komplex járműipari rendszereket tervezhetsz
Home Home office
Csapat Kiemelkedő csapat
Office Zöldövezetben található, budai iroda
Ajándék További meglepetések az onboarding alatt
Jelentkezz!

Add meg elérhetőségeid pár perc alatt és toborzásért felelős csapatunk felveszi Veled a kapcsolatot, hogy átbeszéljétek a Knorr-Bremse R&D Center legfrissebb álláslehetőségeit!

Kérjük az alábbi tájékoztatót figyelmesen olvassa el, majd a szöveg alatt található jelölőnégyzet segítségével nyilatkozzon adatainak kezeléséről.

JOINUS.HU Karrierportál Adatkezelési Tájékoztató

álláspályázók és képzési program jelentkezők részére

A KNORR-BREMSE Fékrendszerek Kft. (Székhelye: 6000 Kecskemét, Georg Knorr utca 8.; adószáma: 10315192-2-03; cégjegyzékszám: 03-09-000007; telefonos elérhetősége: 06-76-511-100) a továbbiakban: Adatkezelő vagy Társaság) elkötelezett a nála munkaviszonyban álló, illetve ilyen jogviszonyt létesíteni kívánó személyek (együttesen: Érintettek vagy Pályázók) személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartjuk az Érintettek önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

A vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel összhangban a joinus.hu karrierportál használatával és az ezen keresztül történő álláspályázat-benyújtásával összefüggésben szükségszerűen felmerülő személyes adatok kezeléséről az alábbiak szerint tájékoztatjuk:

Adatkezelő: KNORR-BREMSE Fékrendszerek Kft. (Székhelye: 6000 Kecskemét, Georg Knorr utca 8.; adószáma: 10315192-2-03; cégjegyzékszám: 03-09-000007)

Adatkezelő képviselője: Kósa Levente adatkezelési menedzser; Telefonos elérhetőség: +36 76 511 100; Elektronikus elérhetőség: adatkezeles.hirefy@knorr-bremse.com

Adatkezelések leírása

A joinus.hu oldal az adatkezelő által üzemeltetett karrier portál, ahol az Adatkezelő az állás-, és képzési program ajánlatait (a továbbiakban együttesen: Álláshirdetés) közzéteszi, és amelyen keresztül az álláspályázatokat és program jelentkezéseket elsődlegesen fogadja. A joinus.hu oldalon keresztül állásra és képzési programra jelentkező Pályázók személyes adatai egy elkülönült, központi adatbázisba kerülnek, egy egyedileg az Adatkezelő részére fejlesztett szoftverprogram alkalmazásával, ami lehetővé teszi az Adatkezelő HR felelősei részére a kiválasztások folyamatának gyors és megfelelő felügyeletét és irányítását, valamint nyomon követését és visszaidézhetőségét. Az Adatkezelőnél az adatbázishoz való hozzáférés megfelelő jogosultsági szintek szerint szabályozott, valamint az alkalmazott szoftver nyomon követi és logolja mind a pályázók aktivitásait, mind az Adatkezelő részéről hozzáféréssel rendelkező felhasználók aktivitásait.

A joinus.hu oldal különböző funkcióihoz különböző adatkezelések tartoznak, a könnyebb átláthatóság kedvéért ezeket táblázatos formában összegyűjtöttük.

A joinus.hu oldalon a böngészéshez, valamint az aktuális állásajánlatok közötti kereséshez nem szükséges regisztráció, vagy bármilyen személyes adat közvetlen megadása, azonban mint minden weboldal, a joinus.hu is sütiket használ, melyek bizonyos adatokat rögzítenek a felhasználóról. A süti tájékoztatónkat itt találja.

  1. Közvetlen jelentkezéshez kapcsolódó adatkezelések

Amennyiben jelentkezni szeretne egy (vagy több) meghatározott állásra, vagy a joinus.hu felületen meghirdetett bármely más programra (gyakornoki program, duális képzések, hallgatói képzések, PhD program) úgy az adott hirdetésben szereplő „Jelentkezés” gombra kattintva van lehetőség az adott állásra pályázatot benyújtani legalább 1 db magyar nyelvű önéletrajz feltöltésével, vagy amennyiben az adott Álláshirdetésre az űrlapos jelentkezés elérhető, úgy a vonatkozó űrlap kitöltésével. Az első esetben a minimálisan elvárt 1 db magyar nyelvű önéletrajzon, a második esetben az űrlapon minimálisan megadandó adatokon túl lehetőség van további dokumentumok feltöltésére is, pl. motivációs levél, idegen nyelvű önéletrajz. Az adatszolgáltatás önkéntes, az adatszolgáltatás elmaradása esetén a Pályázó nem tud jelentkezést benyújtani. A Pályázó által rendelkezésre bocsátott adatok köre a Pályázó választásán múlik, az Adatkezelő a pályázatot akkor tudja érdemben figyelembe venni, ha a szolgáltatott adatok között legalább a Pályázó neve és valamely elérhetősége szerepel. Kérjük az adatok rendelkezésre bocsátása során legyen figyelemmel arra, hogy az Adatkezelő nem kér olyan adatokat, ami a pályázat szempontjából nem releváns, ezért kérjük az önéletrajzában, illetve bármely más nem szerkeszthető dokumentum formátumban feltöltött iratban ne osszon meg velünk különleges (pl. egészégügyi, bűnügyi, vallási/felekezeti hovatartozási stb.) adatokat, mert ezek leválogatása és törlése a rendszerben csak a teljes dokumentum, azaz pl. a teljes önéletrajz törlésével lehetséges csak.

A Pályázónak a jelentkezését egy meghatározott Álláshirdetésre nyújthatja be, amennyiben több Álláshirdetésre is jelentkezni kíván, akkor minden érintett Álláshirdetés estén a jelentkezés folyamatát meg kell ismételnie.

Abban az esetben, amennyiben a Pályázó szeretne bekerülni az Adatkezelő adatbázisába abból a célból, hogy az önéletrajzát más Álláshirdetések esetén is az Adatkezelő figyelembe vegye, úgy az erre vonatkozó választását a jelentkezés folyamatában külön chechbox kipipálásával jelezheti, ilyen esetben a Pályázó adatait az Adatkezelő 2 éves időtartamban kezeli, és a Pályázót a számára alkalmas jövőbeni Álláshirdetései kiválasztási folyamatában figyelembe veheti. A két év eltelte előtt a Pályázónak korlátlan számú alkalommal lehetősége van a hozzájárulását további 2 éves időtartamra meghosszabbítani, ennek érdekében a rendszer a 2 éves időtartam lejárta előtt 2 alkalommal automatikus e-mailt küld a Pályázó részére a 2 éves időtartam közelgő lejártáról és arról, hogy miként tudja a hozzájárulását további 2 évvel meghosszabbítani. Amennyiben a Pályázó a hozzájárulását ezen felhívások alapján nem hosszabbítja meg, úgy az általa korábban feltöltött adatok és dokumentumok automatikusan törlésre kerülnek az adatbázisból.

Érintett Karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató, mint adatfeldolgozó

Adatkezelés leírása

Kezelt adatok köre

Adatkezelés célja

Adatkezelés jogalapja

Adatok forrása

Adatkezelés címzettjei

Adatkezelés időtartama

Joinus.hu – jelentkezés Álláshirdetésre

A kezelt adatok körét a Pályázó maga dönti el, az önéletrajzok és pályázatok leggyakoribb adattartalma a következő:

Vezetéknév

Keresztnév

Profilkép

Születési idő

E-mail cím

Lakcím

Telefonszám

Tanulmányok, végzettségek

Korábbi munkatapasztalatok

Nyelvtudás

Jogosítványok

Specifikus ismeretek, tapasztalatok

BSc program jelentkezés esetén szükséges, hogy a Pályázó megadja a matematika és fizika érdemjegyeit

Űrlapos jelentkezés esetén az űrlapon minimálisan a következő adatok megadása szükséges:

Vezetéknév

Keresztnév

E-mail

Telefonszám

A fentieken túlmenően a jelentkezéshez kapcsolódó logfile-ok

A betöltetlen munkakörök mielőbbi, a lehető legalkalmasabb munkavállalóval való betöltése, pályázatok fogadása és feldolgozása, kiválasztási folyamatok nyomon követése, kapcsolattartás az érintettel

Érintett hozzájárulása, amit a Jelentkezés során a megfelelő checkbox kipipálásával ad meg

Érintett

Karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató, mint adatfeldolgozó

Az adott Álláshirdetéshez kapcsolódó kiválasztási folyamat lezárását követő 3 hónap, illetve, ha az korábbi, úgy az Adatkezelő általi, a pályázat elutasításról szóló értesítését követő 30 nap

A logfile adatokat a rendszer folyamatosan megőrzi. 

Joinus.hu – jelentkezés Álláshirdetésre

adatbázisba való bekerüléssel

A betöltetlen munkakörök mielőbbi, a lehető legalkalmasabb munkavállalóval való betöltése, pályázatok fogadása és feldolgozása, kiválasztási folyamatok nyomon követése, kapcsolattartás az érintettel

Pályázói adatbázis építés

Érintett hozzájárulása, amit a Jelentkezés során a megfelelő checkbox kipipálásával ad meg

A Pályázó általi adatfeltöltést követő 2 év, ami a Pályázó saját döntése szerint korlátlan számú alkalommal további 2-2 éves időtartamokra meghosszabbítható

A logfile adatokat a rendszer folyamatosan megőrzi. 

Joinus.hu – adatbázisba bekerülés esetén a 2 éves határidő lejárta előtti figyelmeztető e-mailek

Név

e-mail cím

2 éves időtartam kezdő és befejező időpontja

A figyelmeztető e-mailek kiküldésének logfile-jai

A hozzájárulás megerősítése esetén ennek a logfile-jai

Pályázói adatbázis fenntartása, kapcsolattartás az érintettel

Jogos érdek, hogy az Adatkezelő figyelmeztesse a Pályázót arra, hogy amennyiben nem hosszabbítja meg a hozzájárulását, úgy törlésre kerül az adatbázisból

Az adatkezelés a figyelmeztető e-mailek kiküldésének idejéig tart, hozzájárulás megerősítése esetén a Pályázó adatai további két évre az adatbázisban maradnak, ennek hiányában a Pályázói adatok törlésre kerülnek.

A logfile adatokat a rendszer folyamatosan megőrzi. 

  1. Pályázói adatok harmadik személy általi rögzítése

Egyes esetekben előfordulhat, hogy a pályázói adatok nem közvetlenül a Pályázó által kerülnek feltöltésre a rendszerben. Ez olyan esetben fordulhat elő, amikor pl. egy partner munkaerő-közvetítő tanácsadó tölti fel az adatokat, továbbá akkor is előfordulhat, ha HR részleg maga tölt fel adatokat, pl. nyilvános munka-kereső portálon elérhető adatok (pl. Profession.hu nyilvános álláskeresői önéletrajzok) állásbörzéken vagy az Adatkezelőnél személyesen vagy postai úton leadott önéletrajzok, korábbi munkavállalók kilépéskori nyilatkozata alapján történő adatfeltöltés (alumni) stb. Az első esetében az Adatkezelő és a közvetítő/tanácsadó közös adatkezelőként járnak el, az adatok feltöltése előtt a közvetítő/tanácsadó köteles a Pályázót tájékoztatni a személyes adatai kezeléséről és Adatkezelő részére történő továbbításáról, és a rendszerben történő adatfeltöltést követően automatikus e-mail értesítés kerül kiküldésre a Pályázó részére, mely értesítés alapján az érintett meg tudja erősíteni, az adatkezelési hozzájárulását és preferenciáit.

 Amennyiben az adatfeltöltést a HR végzi, és az Adatkezelő még nem rendelkezik az érintett hozzájárulásával a személyes adatai kezeléséhez, mert az adat nyilvános adatbázisból származik, úgy a feltöltést követően a rendszer automatikus értesítést küld az Érintett részére a rendszerben való rögzítésről, mely értesítés alapján az érintett meg tudja erősíteni, az adatkezelési hozzájárulását és preferenciáit. Amennyiben az Adatkezelő papír alapon már rendelkezik az Érintett hozzájárulásával, úgy az Érintett részére külön további értesítés nem történik a rendszerben való rögzítéséről. Egyebekben ezen adatok és dokumentumok eseténben az 1. pontban foglaltak irányadók.

Adatkezelés leírása

Kezelt adatok köre

Adatkezelés célja

Adatkezelés jogalapja

Adatok forrása

Adatkezelés címzettjei

Adatkezelés időtartama

Joinus.hu – adatfeltöltési harmadik személy közvető/tanácsadó által

Önéletrajz adatok

A tanácsadó által folytatott interjúk adatai, tanácsadói vélemények

Bérigény

Korábbi munkahelyen irányadó felmondási idő

Az adatrögzítéshez kapcsolódó logfile-ok, valamint a hozzájárulás megerősítéséhez és preferenciák beállításához kapcsolódó logfile-ok

A betöltetlen munkakörök mielőbbi, a lehető legalkalmasabb munkavállalóval való betöltése, pályázatok fogadása és feldolgozása, kiválasztási folyamatok nyomon követése, kapcsolattartás az érintettel

Érintett hozzájárulása, amit egyrészt a közvetítő részére, másrészt a rendszerben történő adatrögzítés követő hozzájárulás megerősítés során a megfelelő checkbox kipipálásával ad meg

Érintett

Harmadik személy közvetítő/

tanácsadó, mint közös adatkezelő

Karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató, mint adatfeldolgozó

Az adott Álláshirdetéshez kapcsolódó kiválasztási folyamat lezárását követő 3 hónap, illetve, ha az korábbi, úgy az Adatkezelő általi, a pályázat elutasításról szóló értesítését követő 30 nap

Amennyiben a Pályázó külön hozzájárult, úgy az adatfeltöltést követő 2 év, ami a Pályázó saját döntése szerint korlátlan számú alkalommal további 2-2 éves időtartamokra meghosszabbítható

A logfile adatokat a rendszer folyamatosan megőrzi. 

Joinus.hu – adatfeltöltési HR által

Önéletrajz adatok

Az adatrögzítéshez kapcsolódó logfile-ok, valamint a hozzájárulás megerősítéséhez és preferenciák beállításához kapcsolódó logfile-ok

A betöltetlen munkakörök mielőbbi, a lehető legalkalmasabb munkavállalóval való betöltése, pályázatok fogadása és feldolgozása, kiválasztási folyamatok nyomon követése, kapcsolattartás az érintettel

Pályázói adatbázis építés

Amennyiben nyilvános adatbázisból származik az adat, úgy a hozzájárulás megadásáig azon jogos érdek, hogy az Adatkezelő megkereshesse az önéletrajzát nyilvánosan közzétevő érintettet,

egyebekben az Érintett hozzájárulása, amit a hozzájárulás megerősítés során a megfelelő checkbox kipipálásával ad meg

Nyilvános adatok esetén az adatokat elérhetővé tevő szolgáltató

Az Érintettől közvetlenül átvett adatok esetén az Érintett

Karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató, mint adatfeldolgozó

Jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás megadásáig, vagy az erre nyitva álló határidő eredménytelen elteltéig

Egyebekben az adott Álláshirdetéshez kapcsolódó kiválasztási folyamat lezárását követő 3 hónap, illetve, ha az korábbi, úgy az Adatkezelő általi, a pályázat elutasításról szóló értesítését követő 30 nap

Amennyiben a Pályázó külön hozzájárult, úgy az adatfeltöltést követő 2 év, ami a Pályázó saját döntése szerint korlátlan számú alkalommal további 2-2 éves időtartamokra meghosszabbítható

A logfile adatokat a rendszer folyamatosan megőrzi. 

  1. Háttér adatbázis és szoftverműködés során generált adatok

Minden a rendszerben feltöltött adat egy egyedileg fejlesztett szoftver segítségével kerül kezelésre, ennek segítségével kerül nyomon követésre a teljes kiválasztási folyamat, minden egyes Álláshirdetéshez kapcsolódóan projekt szemlélettel. A rendszer használatával az Adatkezelő egy könnyen áttekinthető és kezelhető adatbázist hoz létre a kiválasztási folyamatai kezelésére. A szoftver az önéletrajzok lepásztázásával egy Pályázói adatlapot generál, ami rögzítésre kerülnek a szoftver által felismerhető adatok. Ezen túlmenően az egyes Álláshirdetéshez kapcsolódó projektek teljes kiválasztási folyamata lépésről-lépésre naplózásra kerül a rendszerben.

Adatkezelés leírása

Kezelt adatok köre

Adatkezelés célja

Adatkezelés jogalapja

Adatok forrása

Adatkezelés címzettjei

Adatkezelés időtartama

Háttér adatbázis

Önéletrajz és Pályázó által feltöltött további dokumentumok

Önéletrajz lepásztázásával felismert adatok:

· név

· telefonszám

· e-mail cím

· lakcím

· fotó

· születési hely és idő

· releváns képességek (kulcsszavak alapján)

Kiválasztási folyamathoz kapcsolódó adatok:

· belső adattovábbítások a kiválasztást végzők felé

· Screening (előzetes telefonos) interjú jegyzetek

· személyes/

· videotelefonos interjú időpont egyeztetések

· szükség esetén szakmai teszt, kapacitásfelmérés, 2. körös interjúk, csapattal való megismerkedés adatai

· ajánlattételhez kapcsolódó adatok

· pályázat elutasításához kapcsolódó adatok (minden a rendszerben elutasítottként rögzített Pályázó e-mailben visszajelzést kap az elutasításról)

· esetleges visszalépés esetén az ehhez kapcsolódó adatok

Az adatrögzítéshez kapcsolódó logfile-ok

A betöltetlen munkakörök mielőbbi, a lehető legalkalmasabb munkavállalóval való betöltése, pályázatok fogadása és feldolgozása, kiválasztási folyamatok egységes és nyomon követhető rendszerben való kezelése

Jogos érdek a kiválasztási folyamatok egységes és nyomon követhető rendszerben való kezelése

Érintett

Karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató, mint adatfeldolgozó

Önéletrajzok és pályázó által feltöltött dokumentumok esetén: Az adott Álláshirdetéshez kapcsolódó kiválasztási folyamat lezárását követő 3 hónap, illetve, ha az korábbi, úgy az Adatkezelő általi, a pályázat elutasításról szóló értesítését követő 30 nap

Amennyiben a Pályázó külön hozzájárult, úgy az adatfeltöltést követő 2 év, ami a Pályázó saját döntése szerint korlátlan számú alkalommal további 2-2 éves időtartamokra meghosszabbítható

A Kiválasztási folyamathoz kapcsolódó adatokat, valamint a logfile-okat folyamatosan vezetjük, tekintettel arra, hogy az adatkezelőnek, mint munkáltatónak jogos érdeke a felvételi folyamatok nyomon követése

  1. Namecheck

Általános gyakorlat, hogy a munkaerő-közvetítő partnerek ún. namecheck keretében ellenőrzik azt, hogy az általuk közvetíteni kívánt jelölt már ismert-e az Adatkezelő által, így különösen szerepel-e már az adatkezelő Pályázói adatbázisában, vagy jelentkezett-e már korábban állásra az Adatkezelőhöz. Ahhoz, hogy az ilyen megkeresésekre az Adatkezelő válaszolni tudjon, az Adatkezelőnek szükséges nyilvántartania a korábbi pályázóit, valamint az adatbázisában aktuálisan szereplő pályázókat, ennek érdekében az Adatkezelő ezen adatokról külön nyilvántartást vezet.

Adatkezelés leírása

Kezelt adatok köre

Adatkezelés célja

Adatkezelés jogalapja

Adatok forrása

Adatkezelés címzettjei

Adatkezelés időtartama

Namecheck adatbázis

Név

Születési idő

E-mail cím

Namecheck adatbázis fenntartása

Jogos érdek a namecheck folyamatokhoz szükséges adatbázis fenntartása

Érintett

Karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató, mint adatfeldolgozó

A namecheck adatbázist az Adatkezelő folyamatosan vezeti

A kezelt adatok címzettjei: Az adatkezelés során adatfeldolgozót veszünk igénybe az alábbiak szerint: karrierportál fejlesztő és tárhely szolgáltató: Hireify Kft. székhelye: 2045 Törökbálint, Kossuth Lajos Utca 40., nyilvántartási száma: Cg:13-09-190859; telefonszám: +36 30 9000 367; e-mail cím: tamas@hireify.hu. Az adatfeldolgozó az Adatkezelő utasítása szerint jár, az adatokat saját célra nem használhatja fel és nem továbbítja más személyek felé.

Jelen adatkezeléssel kapcsolatban Önt az alábbi jogosultságok illetik meg:

Személyes adataihoz való hozzáférés joga: Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz, és a jogszabályban meghatározott információkhoz hozzáférjen. Ez alapján tehát Önnek joga van megkeresni az Adatkezelőt és tájékoztatást kérni az adatainak kezeléséről, valamint hozzáférést kérni az adataihoz.

Adatok helyesbítéséhez való jog: Adatainak megváltozása esetén Ön – a helyes adatok közlésével – bármikor kérheti az adatai helyesbítését.

Adattörlés iránti jog: Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől az adatainak törlését kérje, ha az adatkezelésre már nincs szükség abból a célból, amire az adatok felvételre kerültek, ha az adatkezelés jogellenes, vagy ha az adatok törlését jogszabály előírja.

Adatok kezelésének korlátozása iránti jog: Ön kérheti az adatkezelés korlátozását, ha az adatkezelés jogellenes, ha az adatkezelőnek már nincs szükséges az adatokra az adatkezelési célhoz, de Ön szeretné azokat felhasználni egy jogi igény előterjesztéséhez. Az adatkezelés korlátozása azt jelenti, hogy az adatot csak tárolni szabad a korlátozás feloldásáig, valamint csak jogi igény előterjesztéséhez használható fel.

Adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog: Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen. Ilyen esetben az Adatkezelő egyénileg vizsgálja meg, hogy fennáll-e olyan jogos ok, ami az adatkezelés szükségességét indokolja.

Adathordozhatósághoz való jog: Ha az adatkezelés az Ön hozzájárulásán alapul, vagy szerződés teljesítéséhez szükséges és az adatkezelés automatizált módon történik, úgy Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől megkapja az általa kezelt, Önre vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban, továbbá Ön jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő. Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során Ön jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Felügyeleti hatósághoz történő panasz beadása iránti jog: Ön jogosult arra, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz panaszt nyújtson be. (Elérhetősége: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf.: 9., Telefon: +36-1-391-1400, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Bírósági igényérvényesítés: Ön jogosult arra, hogy bírósághoz forduljon, ha megítélése szerint az adatkezelő, illetve az általa megbízott vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó az Ön személyes adatait a személyes adatok kezelésére vonatkozó előírások megsértésével kezeli.

Hozzájárulás visszavonásához való jog: Amennyiben az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, úgy Ön jogosult arra, hogy bármikor, indoklás nélkül és díjmentesen visszavonja az adatkezeléshez való hozzájárulását, ez azonban nem érinti a megelőző adatkezelés jogszerűségét. Ezt a Társaság részére küldött e-mail üzenetben vagy a fent említett kapcsolattartási adatok használatával teheti meg, amelynek eredményeképpen minden – az Ön hozzájárulása alapján kezelt – személyes adat haladéktalanul törlésre kerül.

Adatbiztonság

Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megtette és megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Az adatbiztonság szabályainak érvényesüléséről az Adatkezelő az Adatkezelési Szabályzattól és jelen Tájékoztatótól tartalmilag és formailag elkülönülő belső szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján (is) gondoskodik. Adatkezelő az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

A személyes adatainak kezelésével kapcsolatos bármilyen kérdés esetén írjon az adatkezeles@knorr-bremse.com e-mail elérhetőségünkre, részletes Adatvédelmi Szabályzatunk a Társaságunk székhelyén is elérhető, kérés esetén rendelkezésre bocsátjuk.