Okos Kamionok - Okos Mérnökök

Május 11-én immár harmadik alkalommal, rekordszámú látogatóval zajlott le az Okos Kamionok – Okos Mérnökök rendezvény, melyen a szakemberek és a mérnökhallgatók találkoztak egymással. Az eseményen a látványos szakmai demonstrációkon első sorból csodálhatta meg a közönség az autonóm kamion parkolását, illetve a Traffic Jam Assist funkciót, mely a kamion vezetőjét a városi csúcsforgalomban való araszolgatásban segíti.

Szakmai előadást tartott a Knorr-Bremse Kutatási és Fejlesztési Központ intézetigazgatója, Frank Péter, illetve Lévay György kutatómérnök, aki végtagprotézisek fejlesztésével foglalkozik, és az orvostechnika, illetve a biztonságkritikus rendszerek fejlesztése közötti összefüggéseket fejtette ki.

Az érdeklődők megismerkedhettek továbbá a Bátor Tábor munkájával és A BME Motorsport csapatával is, akik az általuk megépített versenyautót is kiállították. A programot a Clou9+ kamionszínpados koncertje zárta.

KNORR-BREMSE

A Knorr-Bremse a haszongépjárművek fék- és vezérlőrendszereinek világszerte vezető gyártója valamint ezek további alrendszereinek beszállítója. A vállalatcsoport a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet az innovációra. Magyarországon 1995-ben indult el a kutatás-fejlesztési tevékenység Budapesten és Kecskeméten, és 1999-ben a multinacionális vállalatok között elsőként hozott létre a vállalat Kutatási és Fejlesztési Központot hazánkban.

Nap mint nap több mint egymilliárd ember bízik a Knorr-Bremse termékek biztonságában. A Kutatási és Fejlesztési Központban dolgozó mérnökök a haszonjárművek fékrendszerének minden elemén dolgoznak, a sűrített levegő előállítás és előkészítés szerelvényeitől a fékvezérlésen át az új fejlesztésű elektronikus rendszerekig bezárólag.

A budapesti Kutatási és Fejlesztési Központban, illetve a kecskeméti Tesztközpontban dolgozó mérnökök komplex munkafolyamatokban kísérik végig egy-egy fejlesztés, tesztelés útját – magas minőségbiztosítási feltételeknek megfelelve. Mert mi hisszük, hogy egy mérnök sokkal értékesebb annál, minthogy csak egy részmunkában hasznosítsa tudását és tapasztalatát!

AMI MÁSHOL RUTIN, AZ NÁLUNK ALKOTÁS

A Knorr-Bremse Kutatási és Fejlesztési Központnál dolgozó mérnökök a teljes munkafolyamatban szerepet vállalnak, a tervezéstől a kivitelezésig. Mérnökeink így változatos, valódi kreativitásra teret adó munkákban vehetnek részt. Ha szeretnél részt venni a jövő okoskamionjainak és haszongépjárműveinek fejlesztésében, nézd meg az állásajánlatainkat, és csatlakozz a csapatunkhoz a www.joinus.hu karrieroldalon!

Kutatás-Fejlesztési Cyber Security Gyakornok
JELENTKEZEM
Autonóm Járműirányítási Szoftverfejlesztő Mérnök
JELENTKEZEM
Hardverfejlesztő Mérnök
JELENTKEZEM
Szoftverfejlesztő és Szimulációs Gyakornok
JELENTKEZEM
Beágyazott Szoftverfejlesztő Mérnök
JELENTKEZEM
FMEA Moderátor
JELENTKEZEM